Co bylo Rakousku zakázáno dělat s Německem podle smlouvy ze St Germain?
Co bylo Rakousku zakázáno dělat s Německem podle smlouvy ze St Germain?

Video: Co bylo Rakousku zakázáno dělat s Německem podle smlouvy ze St Germain?

Video: Co bylo Rakousku zakázáno dělat s Německem podle smlouvy ze St Germain?
Video: Milan Mazurek: Sabaka chce dávať ďalšie žaloby! Nijak ma tým nezastrašia, práve naopak 2024, Duben
Anonim

Pakt Společnosti národů byl nedílnou součástí dohoda a spojení Rakousko s Německo bylo výslovně zakázáno bez souhlasu Rady Ligy. Ačkoli Rakousko nesl odpovědnost za reparace, žádné peníze nebyly nikdy skutečně zaplaceny.

Podobně, co bylo Rakousku zakázáno smlouvou ze St Germain?

Jediná země Rakousko přijatá byla z Maďarska, když byl Burgenland vyjmut z maďarské kontroly a dán pod kontrolu Rakušané . Společně s těmito pozemkovými tresty Rakousko byl zakázáno od sjednocení politicky nebo ekonomicky s Německem, pokud s tím Společnost národů nebude souhlasit.

Víte také, které smlouvy ovlivnily Rakousko? Jako Trianonská smlouva s Maďarskem a Versailleská smlouva s Německem, to obsahovalo Pakt Společnosti národů a v důsledku toho nebyla ratifikována Spojenými státy, ale následovala americko-rakouská mírová smlouva z roku 1921.

Co tedy smlouva říkala o Rakousku?

15. května podepsali zástupci Británie, Francie, Spojených států a Sovětského svazu Rakouská státní smlouva , čímž skončila sedmnáctiletá okupace cizími vojsky. Jak bylo slíbeno, nově nezávislý národ vyhlásil a udržoval svou neutralitu po zbytek studené války.

Kdo podepsal smlouvu ze St Germain?

Rakousko

Doporučuje: