Je rozhovor odborným zdrojem?
Je rozhovor odborným zdrojem?

Video: Je rozhovor odborným zdrojem?

Video: Je rozhovor odborným zdrojem?
Video: Жизнь после смерти 2024, Smět
Anonim

A odborný zdroj může být článek nebo kniha, kterou napsal odborník na akademický pole. Můžete se rozhodnout použít prameny které nejsou vědecky články, jako např rozhovory nebo novinové články. Tyto prameny by také měl být napsán odborníkem v oboru a zveřejněn renomovanou společností zdroj.

Když to vezmeme v úvahu, co je považováno za vědecký zdroj?

Odborné prameny (také označované jako akademické, recenzované nebo posuzované prameny ) jsou napsány odborníky v určité oblasti a slouží k tomu, aby ostatní zájemci o tuto oblast měli aktuální informace o nejnovějších výzkumech, zjištěních a novinkách.

Za druhé, jsou New York Times odborným zdrojem? Noviny nejsou odborné zdroje , ale některé by také nebyly správně označeny jako populární. Ale některé noviny, jako například The Wall Street Journal a The New York Times , si vybudovali národní nebo dokonce celosvětovou pověst pro důkladnost.

Je tedy Bible považována za odborný zdroj?

The bible není vědecký dokument a obsah bible jsou často spíše metaforické než doslovné. V důsledku toho, bible není spolehlivý zdroj pro informace o evoluci, kosmologii, medicíně a podobných vědeckých otázkách.

Co není považováno za odborný zdroj?

Ne odborné zdroje informovat a bavit veřejnost (např prameny jako jsou noviny, časopisy) nebo umožnit odborníkům sdílet informace o průmyslu, praxi a výrobě (např. prameny jako jsou nereferované časopisy vydávané pro lidi pracující v učitelské profesi).

Doporučuje: