Jaký je rozdíl mezi výrokem auditora bez výhrad a výrokem s výhradou?
Jaký je rozdíl mezi výrokem auditora bez výhrad a výrokem s výhradou?

Video: Jaký je rozdíl mezi výrokem auditora bez výhrad a výrokem s výhradou?

Video: Jaký je rozdíl mezi výrokem auditora bez výhrad a výrokem s výhradou?
Video: Jaký je rozdíl mezi honorovaným a provizním poradcem 2024, Smět
Anonim

An nekvalifikovaná revizní zpráva je revizní zpráva s ničím výjimečným nebo neobvyklým (nic k vidění, není třeba vznášet žádné problémy.) A kvalifikovaná zpráva je revizní zpráva s jakýmsi "ale" nebo "kromě" v něm.

Co je tedy výrok auditora s výhradou a bez výhrad?

A kvalifikovaný názor je odrazem auditorova neschopnost dát nekvalifikovaný nebo čisté, auditorský posudek . An názor bez výhrad se vydává, pokud se předpokládá, že účetní závěrka neobsahuje významné nesprávnosti. Jde o nejběžnější typ výrok auditora.

Co je kromě výše uvedeného výrok bez výhrad v auditu? An názor bez výhrad je nezávislý auditor úsudek, že účetní závěrka společnosti je prezentována poctivě a přiměřeně, bez jakýchkoli identifikovaných výjimek a v souladu s obecně uznávanými účetními zásadami (GAAP). An názor bez výhrad je nejběžnějším typem auditorova zpráva.

Navíc, jaký je rozdíl mezi kvalifikovaným a nekvalifikovaným auditem?

Kvalifikovaná zpráva Znamená to, že většina věcí souvisí s audit byly vyřešeny až na několik věcí, které jsou k dispozici. An revizní zpráva může být nekvalifikovaný pokud existuje omezení rozsahu v práce an auditor.

Proč se tomu říká nekvalifikovaný názor?

Čistá zpráva o auditu je volala ' nekvalifikovaný “, zatímco ten, ve kterém auditor předkládá problémy, je volala 'kvalifikovaný'. To se používá, když chce auditor sdělit, že má pozitivní názor o účetní závěrce jako celku, kromě záležitostí/připomínek uvedených v jejich zprávě.

Doporučuje: