Proč je akreditiv mimo rozvahu?
Proč je akreditiv mimo rozvahu?

Video: Proč je akreditiv mimo rozvahu?

Video: Proč je akreditiv mimo rozvahu?
Video: Robert Fico o zrušení generálnej prokuratúry 2024, Smět
Anonim

Dokud skutečně nepoužijete akreditiv pro obchodní transakci je to vypnuto - rozvaha zveřejnění. Protože a akreditiv garantuje budoucí závazek, neexistuje žádný skutečný závazek k uznání. V důsledku toho dopisy z kredit jsou uvedeny jako poznámka pod čarou k rozvaha.

Lidé se také ptají, jak rozvaha zobrazuje akreditiv?

The akreditiv lze zaúčtovat jako aktivum na rozvaha . Zaznamenejte akreditivu platba prodávajícímu. Odepsat na vrub „zásoby“nebo jiného majetkového účtu hodnotu zakoupeného zboží a kredit „ Akreditiv ” účtu pro platbu vystavenou bankou.

Dále, jaká je výhoda podrozvahových činností? The prospěch z podrozvahy je, že nepříznivě neovlivňují likvidní pozici účetní jednotky. Mimo rozvahu položky jsou na rozdíl od půjček, dluhů a vlastního kapitálu, které se objevují na rozvaha.

Za druhé, co jsou podrozvahové položky a proč jsou důležité pro některé finanční společnosti?

Vypnuto - Zůstatek - položky listu jsou obvykle transakce, které bance generují příjmy z poplatků (jako jsou záruky pohotovostního úvěru) nebo pomáhají zajistit se proti riziku (např. finanční futures kontrakty).

Jaký je účel akreditivu?

Účel a Akreditiv . Nakonec, účel a akreditiv je zajistit úspěšné obchodní transakce mezi prodávajícími a kupujícími. V zásadě slíbíte, že zaplatíte prodejci, když obdržíte zboží, a prodejce váš slib přijme, protože banka akreditiv zaručuje platbu.

Doporučuje: