Co je kombinovaný chlór v bazénech?
Co je kombinovaný chlór v bazénech?

Video: Co je kombinovaný chlór v bazénech?

Video: Co je kombinovaný chlór v bazénech?
Video: Co se děje s chlorem v bazénu? 2024, Smět
Anonim

Kombinovaný chlor . Kombinovaný chlór je chlór který již byl „spotřebován“k dezinfekci vaší vody. Když chlór v bazén voda přichází do styku s organickým materiálem, jako jsou kožní oleje, moč nebo pot, reagují na formu kombinovaný chlor , také známé jako chloraminy.

Jaká by tedy měla být kombinovaná hladina chlóru v bazénu?

Kombinovaný , Celkem a Volný chlór Vaše bazén by měl mají mezi 1 a 3 částicemi na milion (ppm) ve vodě, ideální úroveň jsou 3 ppm. Kombinovaný chlor - Tohle je chlór která byla spotřebována procesem sanitace vody.

Kromě výše uvedeného, jaký je rozdíl mezi volným chlorem a kombinovaným chlorem? Volný chlór se vztahuje jak na kyselinu chlornou (HOCl), tak na chlornan (OCl-) iont nebo bělidlo a běžně se přidává do vodních systémů pro dezinfekci. Chloraminy jsou také známé jako kombinovaný chlor . Celkový chlór je součet volný chlor a kombinovaný chlor.

Podobně, je kombinovaný chlor a celkový chlor stejný?

Volný, uvolnit chlór je množství chlór k dispozici pro dezinfekci kontaminantů. Kombinovaný chlor je chlór to má kombinovaný s kontaminanty. Celkový chlór je součet těchto dvou. Pokud jde o péči o váš bazén a udržení rovnováhy vody v bazénu, žádná chemikálie není důležitější než chlór.

Je 10 ppm chlóru nebezpečných?

Komerční bazény by měly fungovat chlór úrovně na 3-5 ppm protože jejich koupající se zátěž je obvykle mnohem vyšší. Cokoli mezi 5- 10 ppm je stále bezpečné plavat, ale riskujete poškození vybavení a určitě stížnosti plavců. Někteří odborníci doporučují žádné plavání, pokud není chlór je 8 ppm nebo méně.

Doporučuje: