Proč nebyl Shermanův antimonopolní zákon úspěšný?
Proč nebyl Shermanův antimonopolní zákon úspěšný?

Video: Proč nebyl Shermanův antimonopolní zákon úspěšný?

Video: Proč nebyl Shermanův antimonopolní zákon úspěšný?
Video: Členové Evropského parlamentu požadují rezignaci předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové 2024, Smět
Anonim

Více než deset let po jeho průchodu, Shermanův zákon byl uplatňován jen výjimečně proti průmyslovým monopolům, a pak ne úspěšně , hlavně kvůli úzkým soudním výkladům toho, co představuje obchod nebo obchod mezi státy.

Proč byl tímto způsobem Shermanův antimonopolní zákon nezbytný?

Pozadí. Účel [ Sherman ] Akt není chránit podniky před fungováním trhu; má chránit veřejnost před selháním trhu. The zákon se nezaměřuje proti jednání, které je soutěživé, a to i tak přísně, ale proti jednání, které nespravedlivě směřuje k ničení samotné hospodářské soutěže.

Dále, jak Shermanův antimonopolní zákon ovlivnil pracovníky? Federální soudy rozhodly, že odbory byli v podstatě důvěřuje, což omezuje konkurenci v rámci podniků. The Shermanův antimonopolní zákon byl vytvořen, aby pomohl pracovníků a menší podnikatelé podporou konkurence. Zatímco to dělal pomoci těmto dvěma skupinám, akt nakonec překážel pracovníků při dosahování lepších pracovních podmínek.

Byl v tomto ohledu Shermanův antimonopolní zákon úspěšný?

Více než deset let po jeho průchodu, Shermanův antimonopolní zákon byl uplatňován proti průmyslovým monopolům jen výjimečně, a pak ne úspěšně . Je ironií, že jeho jediné účinné použití po řadu let bylo proti odborovým svazům, které byly soudy považovány za nezákonné kombinace.

Jaký byl účinek Shermanova antimonopolního zákona?

The Shermanův antimonopolní zákon je mezníkem v americké legislativě z roku 1890, která zakázala trusty – monopoly a kartely – s cílem zvýšit ekonomickou konkurenceschopnost.

Doporučuje: