Je kravský hnůj považován za ekologický?
Je kravský hnůj považován za ekologický?

Video: Je kravský hnůj považován za ekologický?

Video: Je kravský hnůj považován za ekologický?
Video: Zprávy NTD - Bioplyn - Indonésané používají namísto LPG levnou ekologickou variantu 2024, Smět
Anonim

Dobytčí hnůj se v podstatě skládá z natrávené trávy a obilí. Kravský hnůj je vysoko v organické materiály a bohaté na živiny. Obsahuje asi 3 procenta dusíku, 2 procenta fosforu a 1 procento draslíku (3-2-1 NPK). navíc kravský hnůj obsahuje vysoké množství amoniaku a potenciálně nebezpečných patogenů.

Používají ekologičtí zemědělci hnůj?

v organické Výroba, hnůj se běžně aplikuje na pole jako surový hnůj (čerstvé nebo sušené) nebo kompostované hnůj (Kuepper, 2003). Hnůj může do půdy přidat důležité rostlinné živiny (dusík, draslík a fosfor, souhrnně známé jako NPK) a zlepšit kvalitu půdy.

Za druhé, je kravský hnůj nebezpečný pro lidi? Zvíře hnůj je významným zdrojem člověk patogeny. Nebezpečný patogeny jako E. coli O157:H7, Listeria a Cryptosporidium se nacházejí v dobytek , ovce a jeleni výkaly . Trus drůbeže, volně žijících ptáků a dokonce i domácích zvířat jsou potenciálním zdrojem bakterií Salmonella.

Co je to organický kravský hnůj?

Kompostováno Kravský hnůj je organické úprava půdy pro zeleninové zahrady, květinové záhony, trávníky a krajiny. Je to přirozené organické produkt, který je aerobně kompostován a přidává miliony prospěšných mikrobů, které zlepšují strukturu půdy a podporují zdravý růst rostlin.

Jaké je pH kravského hnoje?

pH hnoje (kromě drůbeže hnůj ) výrazně snížena kompostováním (obrázek 4). The pH z buvola hnůj bylo 8,7 v čerstvém a sníženo na 7,7 v kompostovaném vzorku. Pro velblouda hnůj , pH bylo 8,6 v čerstvém a 8,5 v kompostu, pro pH kravského hnoje bylo 8,5 palce čerstvého a 7,4 palce hnůj kompost.

Doporučuje: