Co je skrytá ekonomika?
Co je skrytá ekonomika?

Video: Co je skrytá ekonomika?

Video: Co je skrytá ekonomika?
Video: CO JE TO EKONOMIE? | SYSTÉMY, SEKTORY | EKONOMIKA (#1 Ekonomie, Maturita a Přijímačky) 2024, Smět
Anonim

Řekni to jednoduchým jazykem, skrytá ekonomika se skládá z těch hospodářský a obchodní činnosti, které jsou považovány za nezákonné, buď proto, že obchodované zboží nebo služby jsou nezákonné povahy, nebo proto, že transakce nesplňují vládní požadavky na podávání zpráv.

Jaká je nejlepší definice podzemní ekonomiky?

Podzemní ekonomika , také zvaný stínová ekonomika , transakce se zbožím nebo službami, které nejsou hlášeny vládě, a proto jsou mimo dosah výběrčích daní a regulačních orgánů. Příklady právní činnosti v podzemní ekonomika zahrnují nevykázané příjmy ze samostatné výdělečné činnosti nebo barteru.

Někdo se také může ptát, co je to stínová ekonomika a proč na ní záleží? The stínová ekonomika se vztahuje na veškerou pracovní činnost a obchodní transakce, které se odehrávají „pod radarem“– ekonomická činnost, která je nehlášená a která se zdaňuje by měl být zaplaceny nejsou.

Kromě výše uvedeného, je podzemní ekonomika nezákonná?

The podzemní ekonomika odkazuje na hospodářský transakce, které jsou považovány ilegální buď proto, že obchodované zboží nebo služby jsou protiprávní nebo proto, že transakce nesplňují vládní požadavky na podávání zpráv.

Jak podzemní ekonomika ovlivňuje ekonomiku?

Protože podzemní ekonomické transakce zůstávají neohlášené, zkreslují přesnost národního hrubého domácího produktu, což může následně nepříznivě ovlivnit postihnout měnové politiky vlády. The podzemní ekonomika také způsobuje miliardy dolarů ušlých daní.

Doporučuje: