Co je to oktáva v informační bezpečnosti?
Co je to oktáva v informační bezpečnosti?

Video: Co je to oktáva v informační bezpečnosti?

Video: Co je to oktáva v informační bezpečnosti?
Video: Oktávy (názvy not) 2024, Smět
Anonim

OKTÁVA (Vyhodnocení provozně kritických hrozeb, aktiv a zranitelnosti) je a bezpečnostní rámec pro stanovení úrovně rizika a plánování obrany proti kybernetickým útokům. Prvním krokem je sestavení profilů hrozeb na základě relativního rizika, které představují.

Dále, co je hodnocení rizika oktávy?

OKTÁVA je posouzení rizik metodologie pro identifikaci, řízení a hodnocení bezpečnosti informací rizika . Tato metodika pomáhá organizaci: rozvíjet kvalitativní hodnocení rizik kritéria, která popisují fungování organizace riziko tolerance.

Někdo se také může zeptat, co je to oktáva Allegro? OCTAVE Allegro je metodika pro zefektivnění a optimalizaci procesu hodnocení rizik informační bezpečnosti tak, aby organizace mohla získat dostatečné výsledky s malými investicemi do času, lidí a dalších omezených zdrojů.

Vzhledem k tomu, jaký je přístup oktávové metody k řízení rizik?

The Operationally Critical Threat, Asset and Vulnerability EvaluationSM ( OKTÁVA ®) přístup definuje a riziko -založené strategické Posouzení a plánovací technika pro bezpečnost. OKTÁVA je samořízený přístup , což znamená, že lidé z organizace přebírají odpovědnost za nastavení bezpečnostní strategie organizace.

Co je to rámec hodnocení rizik?

A rámec hodnocení rizik (RAF) je přístup k upřednostňování a sdílení informací o bezpečnosti rizika předkládá organizaci informačních technologií. Informace by měly být prezentovány způsobem, kterému rozumí jak netechnický, tak technický personál ve skupině.

Doporučuje: