Co způsobilo katastrofu Exxon Valdez?
Co způsobilo katastrofu Exxon Valdez?

Video: Co způsobilo katastrofu Exxon Valdez?

Video: Co způsobilo katastrofu Exxon Valdez?
Video: История крушения нефтяного танкера Эксон Валдиз 2024, Smět
Anonim

The Únik ropy Exxon Valdez

Když se olej rozlil z Exxon Valdez ropný tanker v roce 1989 do nedotčených vod Aljašky, zvířata a ptáci pocítili okamžité účinky. Po ropném tankeru bylo do Aljašského zálivu vypuštěno 250 000 barelů ropy (nebo 10,8 milionů galonů) Exxon Valdez narazil do skalnatého útesu.

Tímto způsobem, jaké byly příčiny katastrofy Exxon Valdez?

Únik ropy Exxon Valdez
datum 24. března 1989
Způsobit
Způsobit Uzemnění ropného tankeru Exxon Valdez
Operátor Exxon Shipping Company

Kromě výše uvedeného, proč je Exxon Valdez významný? Exxon Valdez Ropná skvrna. Dne 24. března 1989 tanker Exxon Valdez zakotvila na Bligh Reef v aljašském zálivu Prince William Sound, protrhla jeho trup a vylila téměř 11 milionů galonů ropy Prudhoe Bay do vzdálené, malebné a biologicky produktivní vodní plochy.

kde došlo k ekologické katastrofě Exxon Valdez?

Exxon Valdez ropná skvrna, masivní únik ropy, ke kterému došlo 24. března 1989 v Prince William Sound, zátoce v Aljašském zálivu, Aljaška, USA Incident Stalo po an Exxon Korporační tanker, Exxon Valdez , najela na mělčinu na Bligh Reef během plavby z Valdez , Aljaška, do Kalifornie.

Kdo havaroval Exxon Valdez?

Hazelwood, který byl shledán vinným z nedbalosti za svou roli v masivním úniku ropy princ William Sound v roce 1989 úspěšně tvrdil, že má nárok na imunitu před stíháním, protože nahlásil únik ropy úřadům 20 minut poté, co loď najela na mělčinu.

Doporučuje: