Co znamená aboriginská kulturní bezpečnost?
Co znamená aboriginská kulturní bezpečnost?

Video: Co znamená aboriginská kulturní bezpečnost?

Video: Co znamená aboriginská kulturní bezpečnost?
Video: Ľuboš Blaha reaguje na Putinov prejav: TOTO nech si uvedomia všetky Čaputové a Naďovia! 2024, Březen
Anonim

Kulturní bezpečnost odkazuje na akumulaci a aplikaci znalostí o Domorodý a Torresův průliv. Ostrované hodnoty, zásady a normy.1 Jde o překonání kulturní mocenská nerovnováha míst, lidí. a zásady, které mají přispět ke zlepšení v Domorodý a Torres Strait Islander zdraví a

Také víte, jaká je definice kulturní bezpečnosti?

Běžně používaný definice kulturní bezpečnosti je to Williams (1999), který definoval kulturní bezpečnost jako: prostředí, které je duchovně, sociálně a emocionálně bezpečný , stejně jako fyzicky bezpečný pro lidi; kde neexistuje žádná výzva k útoku nebo popření jejich identity, toho, kdo jsou a co potřebují.

Za druhé, co znamená kulturní bezpečnost v péči o děti? Dítě Bezpečný Organizace a kulturní bezpečnost . SNAICC odkazuje na kulturní bezpečnost jako když pečující osoba poskytne dítěti a bezpečný domov, který respektuje jejich domorodost, a proto podporuje jejich pocit sebe sama a identity.

co je kulturní bezpečnost domorodců nebo Torres Strait Islander?

Efektivní Domorodý a Kulturní bezpečnost ostrovanů Torres Strait indikátor v zásadě zahrnuje, do jaké míry Domorodý a Ostrovaný ostrov Torres lidé důvěřují zdravotnické službě, že uznává a respektuje jejich historii, kultur a spiritualita.

Co je to kulturní kompetence a kulturní bezpečnost?

Definice. Kulturní kompetence označuje vztah mezi pomocníkem a osobou. pomohl, v kříž kulturní kontext. Zatímco kulturní bezpečnost se soustředí na zkušenosti z. trpěliví, kulturní kompetence se zaměřuje na schopnost zdravotnického pracovníka zlepšovat zdraví.

Doporučuje: